Teddybeer Van Fisher-Price Lekte Tijdenlang Vertrouwelijke Informatie

Door een lek in de software van ‘Smart Toy’ van Fisher-Price, is het voor kwaadwillenden langere tijd mogelijk geweest om ongeoorloofd toegang te krijgen tot persoonlijke informatie van kinderen. Wederom bleken profielgegevens, verjaardagen en andere informatie toegankelijk te zijn voor iedereen. ‘Smart Toy’ is, zoals de naam al doet vermoeden, interactief speelgoed zoals de populaire teddybeer. SpeelgoedfabrikantFisher-Price geeft aan, “het lek gedicht te hebben” van de interactieve Teddybeer maar het kwaad is inmiddels geschied.


De teddybeer is uitgerust met een verborgen camera. De slimme software zorgt er onder andere voor dat de beer grappen kan vertellen en dat kinderen spelenderwijs dingen leren. De beer wordt bestuurd door middel van een App. Het zendt net als veel ander speelgoed, gegevens door via Wi-Fi. Waar die gegevens blijven en wie er bij kunnen, is wederom onduidelijk. Kinderspeelgoed dat is verbonden met het internet, blijft een punt van aandacht.

Beerput gaat open
Na de recentelijke affaires met Hello Barbie, VTech kindercomputers, Cayla en Hello Kitty waarbij miljoenen gegevens van kinderen op straat kwamen te liggen, zou dit wel eens de volgende beerput zijn die wordt opgentrokken. De speelgoedfabrikant “DENKT niet dat er vertrouwelijke gegevens zijn gelekt”. Maar zeker weten doen ze het niet! Aan de reeks aan onveilig kinderspeelgoed, lijkt voorlopig helaas geen einde te komen. Zorgelijk!

Eerder verschenen artikelen van mijn hand onder andere in:


Over de denktank Internet of Toys

De denktank Internet of Toys is voortgekomen uit de Women in Cyber Security Foundation. In deze denktank zitten onder andere volksvertegenwoordigers, wetenschappers, speelgoedfabrikanten en leden van WiCS onder leiding van  Mary-Jo de Leeuw (oprichter en voorzitter).

Author: Mary-Jo de Leeuw

Leave a Comment

Your email address will not be published.